BTO Haberler

Beypazarı’nın IPARD yatırımları AB Delegasyonu ile Buluştu…

Beypazarı Ticaret Odası ve AB Türkiye Delegasyonu AB Ankara Bilgi Merkezi işbirliği ve TKDK İl Koordinatörlüğü katılımı ile “IPARD ile Yeşil Tarım” etkinliği gerçekleştirildi.
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Yeşil Kalkınma ve Kapsayıcı Büyüme Bölüm Başkanı, I. Müsteşar Virve Vimpari, Tarım Kırsal Kalkınma Bölüm Yöneticisi Leyla Alma, Avrupa Birliği Türkiye Delagasyonu İletişim Bölümü Selda Düzenli, AB Bilgi Merkezleri Koordinatörü Elif ÖYATASI, Ankara AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Merih GÜNEY, TKDK Finansman Genel Koordinatörü Cihan Karahan ve beraberindeki heyet, İlçe Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş ve ilçemizdeki çiftçilerimiz ,BTO Meclis Başkanı Mustafa Günay, BTO Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Çelik, Oda Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri tarafından ağırlandı.
Gerçekleşen görüşmede İlçemizde IPARD destekleri ile yatırım yapılan sektörler, tarım sektörlerinde ilçemize sağlanacak yeni destek talepleri, odamızın sektörel faaliyetleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
ÜLKESEL KALKINMA BÖLGESEL KALKINMA İLE BAŞLAR…
“Bizler yeni nesil tarımcılar olarak ülkesel kalkınma bölgesel kalkınma ile başlar ve yatırımlarla süreklilik kazanır diye düşünüyoruz” diyerek sözlerine açılış konuşmasına başlayan BTO Başkanı İrfan Çelik; “Genellikle pilot bölge olarak seçilen İlçemiz, üyelerimizin ve çiftçilerimizin yenilikçi üretim yaklaşımlarındaki başarılarına bağlıdır diye düşünüyorum. İlçemize ve ekonomiye değer katan tüm yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
BEYPAZARI, IPARD PROGRAMI AÇISINDAN ÖZEL BIR YERE SAHiP…
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Yeşil Kalkınma ve Kapsayıcı Büyüme Bölüm Başkanı, I. Müsteşar Virve Vimpari tüm projelerin profesyonel şekilde tutkuyla devam ettirildiğini gördüğünü belirterek, “ Beypazarı, IPARD programı açısından özel bir yere sahip; çünkü programın “tarım-çevre” konulu tedbiri, sadece Beypazarı’nda uygulanmaktadır. Bizleri ağırlamanızdan ve burada olmaktan duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. Herşey için teşekkür ederiz.”dedi.
Açılış konuşmaları sonrası, Tarım sektöründe faaliyet gösteren işletmeler ve yatırım yapmak isteyen çiftçilerin katıldığı programın konferans bölümünde, başarılı iki yatırımcının proje sunumları yer aldı. Katılımcıların sorularının TKDK Koordinatörlerinin cevaplaması ile son buldu.
IPARD destekleri ile yatırım sunumlarını gerçekleştiren üyelerimizin tesisleri ziyaret edildi. Meyve ve Sebze işleme Beypazarı Bostancıları Tarımsal Ürünler işleme kooperatifi havuç yıkama, paketleme ve depolama alanı ile havuç hasat alanı ziyaretleri gerçekleştirildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

İletişim Bilgileri

Hacıkara Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı Gazi Gündüzalp İş Merkesi Kat:1 No:61 06730 Beypazarı / ANKARA

  • dummy0312 762 89 89

  • dummy0312 762 89 88

  • dummy beypazarito@tobb.org.tr

Mail Bülteni

Haber ve duyurularımız ile ilgili e-posta aboneliği için;

Mobil Arama