İş Geliştirme ve Eğitim Faaliyetleri

BTO’DAN ÜYELERİNE “KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU EĞİTİMİ”

Kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülüklerini belirlemek amacıyla 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) hakkında Odamız üyelerini bilgilendirmek amacıyla eğitim düzenlendi.
Odamız konferans salonunda Kişisel Verilerin Korunması Kurumu işbirliği ile gerçekleşen eğitimde “6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun gereklilikleri, kişisel verinin ne olduğu, kimleri kapsadığı, kişisel verileri kaydetme, depolama, işleme, veri sorumlusunun yükümlülükleri, Kanun kapsamında alınacak tedbirler, VERBİS veri kayıt sistemi ve Kanun şartlarının ihlal edilmesi durumunda uygulanacak idari ve adli cezalar” konularında geniş kapsamlı bilgilendirme yapıldı.