İş Geliştirme ve Eğitim Faaliyetleri

Beypazarı Ticaret Odası Başkanı Göçmen “Ispanak zehirlenmesi haberleri hakkında açıklama yaptı”

Beypazarı’nın yaklaşık 12.000-13.000 dekar alanda, 40.000 ton civarında Ispanak üretimi ile Türkiye’nin %15 nin ihtiyacını karşıladığını belirterek sözlerine başlayan Beypazarı Ticaret Odası Başkanı Ahmet Göçmen;

Üretim yapılan tüm ekili alan ürünlerinin (ıspanak, marul, havuç, iceberg vb.) İlçe Tarım Müdürlüğümüz tarafından denetimleri yapılarak numuneleri alınmaktadır.

Tüm çiftçilerimiz yetiştirdikleri ürünlerin ilaçlama ve bakımı için ziraat mühendisi desteği alarak, doğal ürünler yetiştirmeye gayret göstermektedir. Her yıl iyi tarım uygulamaları yapan çiftçi sayımız artmaktadır. Bunun en büyük göstergesi yurt dışına ihraç ettiğimiz tarım ürünlerimizdir.

Tarım sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz ve ilçemizdeki ziraat mühendislerimiz ile yaptığımız görüşmeler neticesinde zehirlenme belirtilerinin, ilçemizin genelinde bulunmayan ancak bir tarlanın 100 m2 lik sınırında gözlemlenen, içeriğinde adopin maddesi barındıran “şeytan elması(domuz pıtırığı) adı verilen yabani otun ıspanağa benzediği için işçiler tarafından yanlışlıkla destelenmiş olmasından kaynaklandığı anlaşılmışıtr.

Aynı konu ile ilgili İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yaptığı analizler sonucunda da zehirlenme belirtilerine ıspanaklara karışan yabancı otların neden olduğu açıklanmıştır.

Yeşil sebze üretiminde yaklaşık 40-50 yıldır söz sahibi olan çiftçilerimizin her zamanki hassasiyetle üretim yapmaya devam edeceklerine ve tüm kamuoyunun kasıt olmadığı hususunda hemfikir olacağından şüphemiz yoktur.

Ancak tüketici olarak bizlere de kullandığımız gıda ve diğer tüketim maddelerinde bilinçli olmak gerektiğini bir kez daha değinmek isterim.

İlçemizde üretilen tüm gıda ürünlerini gönül rahatlığı ile tüketebileceğinizi temin eder, hiçbir kasıt olmaksızın yaşanan bu konuyla ilgili tüm mağdur vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunarım”dedi.

 

İletişim Bilgileri

Hacıkara Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı Gazi Gündüzalp İş Merkesi Kat:1 No:61 06730 Beypazarı / ANKARA

  • dummy0312 762 89 89

  • dummy0312 762 89 88

  • dummy beypazarito@tobb.org.tr

Mail Bülteni

Haber ve duyurularımız ile ilgili e-posta aboneliği için;

Mobil Arama