İş Geliştirme ve Eğitim Faaliyetleri

BTO dan Üyelerine "Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası" Bilgilendirme Toplantısı

Beypazarı Ticaret Odası’nın (BTO) düzenlediği toplantıda, Halk Sigorta A.Ş. tarafından Oda üyeleri “KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası” hakkında bilgilendirildi.
15 Kasım 2019 Salı günü saat 14.00’de Beypazarı Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Oda üyelerimiz ve SMMM ler katıldı.
Alacak Sigortasının tanıtımı, Müşteri risklerinin ölçülmesi ve analizi, Ürünün ödenemeyen faturalara karşı sağlayacağı koruma, Alacak takiplerinin sigorta şirketine devredilmesi ile kazanılacak değerler, başvuru süreci vb. konularda katılımcılara bilgi verildi.
Devlet Destekli Alacak Sigortası’nda hedefin KOBİ’ler olduğunu belirttirilirken, risk değerlendirmesi sonucunda skoru 1 ile 5 arasında olan her bir alıcıya en geç 24 saat içerisinde 300 bin TL’ye kadar kredi limiti tahsis edildiği belirtildi.