BTO Haberler

“BEYPAZARI KURUSU” AB TESCİLİ YOLUNDA…

Beypazarı Ticaret Odası tarafından, 6769 Sayılı Kanunun Coğrafi İşaretlerin tescili hükümlerine bağlı olarak, 31.12.2009 tarihinden geçerli olmak üzere coğrafi işaret tescili alınan “Beypazarı Kurusu” için orijin üretim standardının yurt dışında tescillenmesi, ilerleyen dönemlerde ihracatında tüketici güveninin sağlanması için Avrupa Birliği tescil başvurusu çalışmalarına başlandı.

Sınai mülkiyet hakları kapsamında olan coğrafi işaretlerin ülkemizde gerçekleştirilen tescilleri yalnızca Türkiye sınırları içinde geçerli olmaktadır.

Coğrafi İşaretli Beypazarı Kurusu için değerlendirmede bulunan BTO Yönetim Kurulu Başkanı İrfan ÇELİK;

“AB TESCİLİ ÜRÜNÜN AVRUPA ÜLKELERİNE İHRACI DURUMUNDA TÜKETİCİYE GÜVEN VERECEKTİR.”

“Sınai mülkiyet hakları koruması dünyanın her yerinde tescil gerçekleştirilen ülkede geçerlidir. Bu bağlamda, sınai mülkiyet hakları kapsamında olan coğrafi işaretlerin ülkemizde gerçekleştirilen tescilleri de yalnızca Türkiye sınırları içinde geçerli olmaktadır.

Beypazarı Kurusu için farklı ülkelerde de kültürel değerimize sahip çıkmak ve yurt dışında da koruma elde etmek için, Avrupa Birliği ülkelerinin tamamında koruma sağlayan Avrupa Komisyonuna başvuru yapmak için çalışmalarımıza başladık.

AB tescili ürünün Avrupa Ülkelerine ihracı durumunda tüketiciye güven verecektir. Bu güvenin gelecekte yurt dışı pazarlardaki payımızı da arttıracağını düşünüyoruz.

Yöresel Lezzetlerimizin geleceğe taşınması, tanınırlığının artması ve koruma altına alınması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şimdiden İlçemiz için hayırlı olmasını dilerim” dedi.

İletişim Bilgileri

Hacıkara Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı Gazi Gündüzalp İş Merkesi Kat:1 No:61 06730 Beypazarı / ANKARA

  • dummy0312 762 89 89

  • dummy0312 762 89 88

  • dummy beypazarito@tobb.org.tr

Mail Bülteni

Haber ve duyurularımız ile ilgili e-posta aboneliği için;

Mobil Arama