BTO Haberler

ANKARA’NIN AB KOMİSYONUNA İLK TESCİL HAMLESİ BEYPAZARINDAN

Beypazarı Ticaret Odası olarak tesciline öncülük ettiğimiz ve 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında, 31.12.2009 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere korunmak üzere “Beypazarı Kurusu” mahreç işareti koruması ile ülkemizde tescil edilmiştir.
Beypazarı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İrfan ÇELİK;
“Tarihi Beypazarı evleri ile ünlü olduğu kadar tarihi mutfak kültürü ile kendinden söz ettiren ilçemiz bölgenin tarihine, mimarisine ve doğasına dikkat çekmektedir.
Beypazarı İlçemiz ile özdeşlemiş olan “Beypazarı Kurusu” coğrafi işaretli ürünümüz bölgemiz ve elbetteki ülkemiz için oldukça önemli bir ürünümüzdür. “Beypazarı Kurusu” coğrafi işaretli ürünümüzün Avrupa Birliği Komisyonunda da korunmasının sağlanması için titizlik ile yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda 26.07.2024 tarihinde başvurumuz AB Komisyonuna gerçekleştirilmiş olup ön incelemesi olumlu bir şekilde tamamlanarak PGI-TR-03302 başvuru numarası ile kayıtlarda yerini almıştır.
Beypazarı İpek Yolu üzerinde yer almasından mütevellit tarih boyunca besleyici özelliği yanı sıra lezzeti ile ön planda olan kurumuz aynı zamanda uzun raf ömrü nedeniyle Çanakkale Savaşı (1915-1916) sırasında askerlere tayın olarak dağıtıldığı bilinmektedir. Dolayısı ile usta-çırak ilişkisi ile nesiller boyu aktarılmış coğrafi işaretimizin atık AB Komisyonunda tescili ile dünya pazarında yerini almasını istiyoruz.
Ülkemiz coğrafi işaretli ürünler bakımından oldukça zengin bir potansiyele sahiptir. Dolayısı ile coğrafi işaretli ürünlerimizi sadece ülkemizde tescil edilmesinin yanı sıra Avrupa Birliği Komisyonunda tescilinin yapılması gerekmektedir. Zira güvenli gıdada ve güvenilir gıdada Coğrafi İşaretli ürünlere ilgi oldukça artmıştır.
Beypazarı Ticaret Odası olarak “Beypazarı Kurusu”nun Avrupa Birliği Komisyonuna başvuru sürecinde ve ürünün denetimlerinde bizlere destekçi olan başta üreticilerimiz ve ekibimiz olmak üzere bizlere destekçi olan Sınai mülkiyet hukuku kapsamında uluslararası mevzuata son derece hâkim olan coğrafi işaret danışmanımız Huriye Özener’e teşekkür ediyoruz. “ dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 

İletişim Bilgileri

Hacıkara Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı Gazi Gündüzalp İş Merkesi Kat:1 No:61 06730 Beypazarı / ANKARA

  • dummy0312 762 89 89

  • dummy0312 762 89 88

  • dummy beypazarito@tobb.org.tr

Mail Bülteni

Haber ve duyurularımız ile ilgili e-posta aboneliği için;

Mobil Arama